Këshillat - Blog

Mësojini fëmijët si të ndihmojnë në larjen e rrobave

Edukojini fëmijët tuaj të lajnë rrobat. Prindërit shpesh herë e teprojnë me kujdesin ndaj fëmijëve të tyre, duke harruar se sa e rëndësishme është që fëmija të mësohet të kujdeset për veten. Nëse duam që kur të rriten vogëlushët tanë të bëhen të zotët e vetes dhe njerëz të përgjegjshëm, është mirë që t’u mësojmë [...]

Kujdesi që duhet të tregojmë

Kushtet e ruajtjes: Të ruhen larg lagështirës Të mbahen mbyllur kapakët Referojuni gjithmonë datës së skadencës Mbajeni larg fëmijëve Mbajeni larg syve. Nëse produkti ju bie në sy, shpëlajeni me ujë Mos e kaloni produktin në një shishe tjetër Mos e përzieni me produkte të tjera Një mënyrë për të ruajtur pastërtinë dhe sigurinë e [...]

5 Truke që duhet t’i mësoni fëmijëve, se si të kujdesen për shtëpinë.

Fëmijët duhet që të mësohen që të kujdesen për veten. Si fillim është e vështirë, por nuk është e pamundur. Prindërit janë të vetmit, të cilët duhet të përgatisin fëmijët e tyre për të ardhmen. Të japin këshilla dhe të mësojnë fëmijët të kujdesen për shtëpinë. 5 truke që duhet të bëjnë prinërit për të [...]

Njollat e paparashikuara të vjeshtës

Të gjithë dëshirojmë që pushimet mos përfundojnë, por muaji shtator mbërrin pa trokitur… plot angazhime dhe dëshira të reja nga gjithsecili cdo ditë. Bashkë më shtatorin nuk mungojnë rëmujat në shtëpi, njollat e shirave të vjeshtës në rroba apo dhe njollat e stilolapsave*(të cilat trajtohet paraprakisht para procesit të larjes së zakonshme) në shkollë dhe [...]

Ditët me shi nuk na ndalojnë për të dalë jashtë shtëpisë…

Veshjet e ngrohta të stinës dhe çadra do të na shoqërojë gjatë gjithë ditës. Në shtëpi fëmijët janë më të rrëmujshëm dhe qëndrimi i tyre jashtë, sidomos në ditët me shi krijojnë më shumë rrëmujë dhe amvisat duhet të nisin për të pastruar shtëpinë sërisht nga e para. Një ndër shkaqet kryesore që prindërit nuk [...]